ミステリオ - MSTERIO.jp

View Original

『MSTERIOな1日』シリーズ9

5月1日(金曜)アメリカ

西海岸 夜 6時から

東海岸 夜 9時から

5月2日(土曜)日本

朝 10時から

参加リンク:https://meet.google.com/zag-ijab-zrs?authuser=1

出演してくださるDirectorの皆さん

Dance/ダンス: Arisa

English/英語: Thomas & Music/音楽: Miki

Drama/ドラマ: Seiko

Cooking/クッキング: Takako

TAKAKOさんのクッキングクラスで用意して欲しいもの:

好きな味噌

かつお節 (小さな袋入りのものかほんのちょっとの削り節)

具用の刻んだネギ

身近にある乾物: 乾燥ワカメやとろろ昆布など 

サランラップ

小島 亜莉沙/Arisa Kojima 

ダンスデイレクター/Dance Director

東京生まれ。洗足学園高等学校ピアノ科入学、在学途中、声楽科に転科し卒業。洗足学園音楽大学ミュージカルコース第1期生として卒業後、カリフォルニアを拠点とするパフォーマンス/教育団体"The Young Americans"入団のため渡米。数々のショーに出演しながら、World Tour Outreachではアメリカ、UK、日本の何万という子供たちと音楽、歌、ダンスを通じて触れ合う。帰国後は主にミュージカル女優として活動しながら、振付助手や子役指導、ダンススタジオにてジャズダンスやタップダンスの指導に力を注ぐ。

主な出演作品にミュージカル「ハロー・ドーリー!」「ME AND MY GIRL」「スクルージ〜クリスマス・キャロル」「ミスサイゴン」「メンフィス」「トップハット」「メリーポピンズ(ケイティナナ役)」「ピーターパン(スライトリー役)」「ジーザスクライストスーパースターin Concert」「シンシア エリヴォ コンサート」「アナスタシア」等。2020年夏には「ビリーエリオット」に再び出演、翌年2021年春には日本初演ブロードウェイミュージカル「アリージャンス」に出演予定。ミステリオには過去4回参加。ミステリオクリスマスパーテイーでのサンターズの振り付けも担当している。

 Arisa was born in Tokyo. She entered Senzoku Gakuen High School majoring in piano but changed her major to vocal. She is one of the first students of Senzoku Gakuen College of Musical Theater course. She went to California to join to be a member of The Young Americans, the educational and performing organization after she graduated from Senzoku. She had been performing and touring in the US, UK and Japan and worked with more than tens of thousands of children. After coming back from the United States, she has been performing for many musicals and shows professionally while she teaches dance and works as a choreographer. She participated at MSTERIO 4 times in the past.  She has been a choreographer for Santas for MSTERIO Holiday party. 

 Musicals and shows: 『Hello Dolly!』『Me and My Girl』, 『Scrooge - Christmas Carol』 『Miss Saigon''『Memphis』『Top Hat』『Mary Poppins』『Peter Pan』『Cynthia Erivo Concert』『Billy Eillot』『Miss Saigon』『Anastasia』and next spring of 2021 she will be on 『Allegiance』

レビーン トーマス/Thomas Levine

英語&フランス語ディレクター/English&French Language Director

ニューヨーク生まれ育ち、5年前から東京に住んでいます。洗足学園で中高生の英語の教師をしています。フリータイムには、ランニングをしたり音楽を聞いたり、料理をしたりユニークな食べ物を食べるのが大好きです。ミステリオでは英語とフランス語を楽しく教えています。これまでミステリオには8回の参加。

I am Thomas and I am originally from New York but I have been living in Tokyo for 5 years!  During the year, I work as an English teacher at Senzoku Gakuen, which is an all-girls Junior and Senior High School in the Kawasaki area. In my free time, I enjoy running, listening to music, cooking and eating interesting food. I've participated at MSTERIO 8 times in a past.

古家未希 /Miki Furuie 

ミュージックディレクター/Music Director

兵庫県西宮市出身。3歳からピアノを始め大学卒業まで専門的に勉強するが、突如歌いたいという情熱に駆られ、大学院では音楽教育と共に声楽の勉強を始める。修了後、歌手になる目標の為より良い先生を求めて上京。のちに国際的に名歌手でミステリオでもおなじみのソプラノオペラ歌手Asako Tamura(田村麻子さん)に出会い、師事する。現在東京二期会オペラ研修所に所属、研鑽を積んでいる。音楽以外に好きなことは食べること、歩くこと、笑うこと。

田野 聖子/Seiko Tano 

ドラマディレクター/Drama Director

日本大学芸術学部映画学科1年在学中に劇団俳優座に合格。その後 演出家千田是也氏の目にとまり、"カラマーゾフの兄弟"のリーザ役でデビュー。「十二夜」ヴァイオラ、「ヴェニスの商人」ポーシャなどのシェイクスピア作品から国内の現代劇への出演で幅広い演技には定評あり。2007~2008年、出演・制作を手がけた一人芝居『花いちもんめ』を秋田、東京、NYで成功させた。2013年、ロンドンの世界最長ロングラン60周年プレミアム日本公演「マウストラップ」では、個性的な役ケースウェルを好演、高い評価を得る。また、2007年には映画監督としてデビュー、監督作品は日本国内の映画祭で各賞を受賞。2010 年はアジア最大の短編映画祭で入賞するなど監督としての評価も高い。2015年秋にはイプセン「ヘッダ・ガーブレル」にてタイトルロールを演じた。2018年3月劇団俳優座を退団。舞台、テレビ、映画、海外ドラマの吹き替え、コマーシャルなど多数活躍中。現在さらなる活動の場を広げている。ミステリオには2005年からドラマディレクターとして参加、特に中高生のシニアキャンパーとCITの演劇指導にあたる。2002年〜2006年ニューヨークで生活。現在東京在住。

Seiko is an actress. After graduating from high school, she entered the film department of the school of arts at Nihon University. During her first year she was accepted into Haiyu-za after passing an open audition. She is known for her ability to play a wide range of characters, including Viola in Twelfth Night, Portia in the Merchant of Venice, and characters in modern Japanese dramas. In 2007-2008, she successfully produced and starred in her own one-woman play, Hana Ichimonme, in Akita, Tokyo and New York. This year,  Seiko played a unique role in the premium performance of The Mousetrap, the world’s longest-running show celebrating its 60th anniversary from London, and was highly rated for her excellent acting. In 2007, she debuted as a film director, her first film winning several awards at Japanese film festivals. Her film won a prize in 2010 at one of the largest short-film festivals in Asia. She had starred in a play “Hedda Gabler” as the title role in 2015. Seiko left Haiyu-za in March of 2018. Currently she appears on stage, in television, movies and commercials, and does voice overs for foreign dramas. At MSTERIO, she's been a drama director since 2005 and taking care of senior campers and CIT (age between 12-17 years old). She had lived in New York from 2002-2006. She resides in Tokyo. 

二階堂多香子/Takako Nikaido

クッキングディレクター/Cooking Director

Takako’s Kitchen 主宰

子供時代から料理が大好き。初めてのフルコースディナー作りの経験は10歳の時、家族の喜ぶ姿が嬉しく料理を通じて人を笑顔にできる、という発見に心躍らせました。以来大学時代のルームメートへの賄いやパーティの食事作りで少しずつ自信をつけ大学卒業後フランスでの料理遊学を経験して自宅での料理教室をスタート。結婚後は極小キッチンから家を訪ねて下さる沢山の若いお友達のお腹を充たし、料理教室やケータリングの仕事に勤しみました。1990年に夫の海外赴任に伴い初めての在外生活をオーストラリアで送ってからブルガリア、イラン、アメリカ(ニューヨーク) クゥエート、スイスの6カ国、通算18年間を海外過ごして来ました。その間夫の勤務の都合でまとまって東京にいる間には料理教室を継続し今に至ります。現在は下北沢の自宅にてTakako's Kitchen を主宰。 長い在外生活の間に経験した豊富なおもてなしのノウハウ、各国で覚えた味、世界中の友人達から習ったレシピの数々、そして食材の異なるどんな場所でも、どんなキッチンからでも同じように美味しい味を生み出してきた臨機応変の合理的な調理を提案しています。1983年 聖心女子大学卒業。ミステリオはこれまでに4回参加。

多香子さんの美味しく簡単なお料理インスタレシピ

Takako has been a cook since she was a little girl. She first experienced the full course dinner when she was 10 years old and she was excited to find that good food make people happy. She cooked for her roommate and held a party as opportunities to practice her skills. After she graduated, she went France to learn to cook and opened her own cooking class at her home. After she married, she served to fulfill her guest from her tiny kitchen and launched her catering business besides her cooking class. Since 1990, she started to live abroad along with her husband. She lived in Australia, Bulgaria, Iran, United States(New York), Kuwait and Switzerland for 18 years total.  She keeps teaching at her own cooking class while she is in Tokyo for some period. After she came back from Switzerland , she started her renewed cooking class, Takako’s Kitchen at her cozy kitchen in Shimokitazawa. She thinks that you can prepare delicious and delightful food wherever you are with little tips. She offers you these kinds of tips that she had learned from her life in several countries and recipes that she was taught by her various friends. Graduated from the University of Sacred Heart in 1983. She has participated at MSTERIO 4 times in a past.